mandag 21. mars 2011

Inneklima

Svanemerket: Stearinlys kan redusere klimagassutslipp, Alternativt lag dine egne bivokslys. Det er ikke anbefalt å ha mer en 2-3 sterinlys i et rom pga forurensende gass fra parafin og stearin mm. Bivokslys har ikke noen giftige gasser og så er det hyggelig å lage med barn.


lørdag 19. mars 2011

Kjøkken

Nå nærmer innflytningen.

Vi har bestilt benkplater fra benkeplaten.eu. De har kjempefint sortiment og meget god service. Vi bestilte nesten betong kjøkkenbenksplate som virket utrolig spennende og fint, men endte med mattslipet granitt i kjøkkenbenken som har underlimtvask og induksjontopp. Frittstående arbeidsbord skal være i heltre ask. 
  

Benkeplaten.eu leverer også bambus benkeplater, dette virker som et spennende produkt.

Skuffer og skap kjøpes på Ikea. Hvitevarer handler vi lokalt hos Norheimsund elektro.

søndag 13. mars 2011

Fliser

Firmaet: Boligservice fra Evje, har lagt fliser i helgen. Fliser valgt fra Løkken


fredag 11. mars 2011

Interiør


Eksteriør


Rørlegger

Rørlegger Kåre Neteland har fått flere utfordringer med alle komponenter til Huset. Solfanger, vedovn og varmeveklser på gråvann er bland de systemer som skal kobles.

torsdag 10. mars 2011

Fremtidensbyer.

23 Febuar presenterete vi huset som en del av Fremtidensbyer i Bergen.
Regi Husbanken og Bergen kommune.

Her er link til bilder fra presentasjonen som vår arkitekt Håvard Skarstein sto for sammen med meg: Presentasjon Fremtidens byer

Møte beskrivelse her.

Gips i takk

Tak i 1 og 2-etasje gipses, sparkles, dekkes med miljøtape og males med Dubron, maling fra Livos, kjøpt fra Livan. Trebyggeriet har flere fagfolk som jobber på huset nå. Ferdistillelse nærmer seg.

onsdag 9. mars 2011

Trapp

3-D model av trapp utført av Trebyggeriet.
Design Håvard Skarstein og Myrna Becker.
Trappe produsenten er Smeland-Interiør.Trappen blir produsert med ask i synlig trevirke, mens understøttelser som ikke er synlige vil bli produsert i furu eller gran. Askeoverflater oljes. I dag blir det tatt kontrollmål på byggeplass for produksjon av trappa, så snart materialer er klar vil Trebyggeriet og Smeland-interiør produsere trappa, overflatebehandle og montere den.

For vertikale stenger i midten er det massive stenger som skrus en og en opp i fester som monteres i taket. I dette området er taket forsterket for å ta laster fra trappa. Stengene er lakkert i samme hvite farge som rammene i 2. etasje. For rammene for vindavstivning i 2. etasje er det rør som er benyttet. Her brukes en innvendig hylse rundt skruen som skruehodet strammer mot når trinnene monteres.

mandag 7. mars 2011